Kis türelmet kérek ...

Gyorssá és hatékonnyá teszi munkánkat ha a nyomdai gyártásra szánt szöveges és képi anyagokat a megfelelő minőségben és adott nyomdai paramétereknek megfelelően kapjuk meg.
 

Kérjük, hogy anyagleadáskor az alábbi technikai elvárásoknak megfelelő alapanyagot adjon át számunkra:
 

Digitális állomány fájlformátuma:
 


A digitális állományt nyomdakész CMYK kompozit PDF, vagy kompozit PostScript formátumban várjuk. Kérjük, hogy a dokumentumban szereplő valamennyi fontot ágyazza be a PDF állományba.
 

Képek fájlformátuma:
 

A kiváló minőségű nyomatokhoz nagyfelbontású, tömörítés nélküli CMYK 300 dpi-s képre van szükség.Ha kép szöveges elemet is tartalmaz, akkor a minimálisan elvárt felbontás 600 dpi.
 

Színekre vonatkozó tudnivalók:
 

Anyagleadásnál CMYK színrendszerű színes képekre van szükségünk és kérjük, hogy csak a ténylegesen nyomásra kerülő színeket tartalmazza az anyag. Direkt színek alkalmazása esetén csak a nyomtatandó elemek, például képek, fontok, objektumok adhatók meg direkt színben, és kérjük, hogy a színre bontott képi elemek mellett szereplő kísérőszíneket is alakítsa át CMYK színrendszerbe. Forma lakkozás, illetve stancolás esetén a lakkozáshoz illetve a stancszerszámhoz tartozó színkivonatot kérjük, hogy külön rétegként, direkt színként kezelje!
 

Megrendeléskor hasznos a nyomdaipar színnyomási kódjainak ismerete:
 

4+0 = a papír egyik oldala teljesen színes, a másik oldal üres

4+4 = a papír mindkét oldala teljesen színes

2+0 = a papír egyik oldala 2 színnel van megnyomva, a másik oldal üres

2+1 = a papír egyik oldala két színnel, a másik oldala egy színnel van megnyomva (amennyiben nem kapunk jelzést arra vonatkozóan, hogy mi a plusz egy szín, abban az esetben feketének vesszük)
 

Oldalakra vonatkozó információk:
 

Kérjük, hogy a leadandó anyagokon szerepeljenek passzer- és vágójelek. Amennyiben a nyomtatott anyagon utómunkálatokat is szükséges végezni, akkor kérjük, hogy a nyomdánknak átadott anyagon a hajtáshoz, perforáláshoz vagy biegeléshez tartozó jelek is feltétlenül szerepeljenek! Jelentősebb terjedelmű kiadványok alapanyagát kérjük egy fájlban, oldalakra bontva, egyértelműen beazonosíthatóan, nem oldalpárban, és az üres oldalakat is megfelelő helyre illesztve leadni.
 

Méretekre vonatkozó tudnivalók:
 

A leadott állományok méretezését a megrendelésben meghatározott méret szerint, kifutó esetén +3-3 mm ráhagyással kérjük
 

Anyagleadási lehetőségek:
 

A gyártásra szánt alapanyagot az alábbi lehetőségeken fogadjuk: FTP, DVD, CD, pendrive, vagy e-mail (25 MB-ig), illetve nagy fájlok átküldését szolgáló e-mail szolgáltatással
 

Környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos tudnivalók:
 

2012 év elején lépett életbe a reklámhordozó papírok termékdíjának megfizetéséről szóló törvény. A termékdíj összege jelenleg 85 ft+Áfa/ kg
 

A törvényben említett reklámhordózónak az alábbi papírtermékek minősülnek:
 

reklámcélú szórólap

CD, DVD borító

meghívó, rendezvényt reklámozó plakát, szórólap

címke (amennyiben nem képezi a csomagolás részét és nem tartalmaz a termékre vonatkozó szavatossági időt)

könyv, amennyiben 50%-nál nagyobb arányban tartalmaz gazdasági reklámot

havilap, amennyiben 50%-nál nagyobb arányban tartalmaz gazdasági reklámot

Ajánlatkérés

Az Ön kosara üres.